“Σπειρωτό” παγωτό

Υλικά

  • 2 λίτρα παγωτό της επιλογής μας
  • 2 έτοιμοι “κορμοί” από το σούπερ-μάρκετ

Διαδικασία

  1. “Ντύνουμε” τα εσωτερικά τοιχώματα από ένα ανοξείδωτο ημισφαιρικό μπωλ (μπασίνα) στο μέγεθος της επιλογής μας, με 3-4 στρώσεις από πλαστική μεμβράνη, φροντίζοντας να περισσεύουν 10-20 εκατοστά περιμετρικά
  2. Κόβουμε τους “κορμούς” σε λεπτές φέτες πάχους 1-2 εκατοστά και αρχίζουμε να τοποθετούμε μία-μία ξεκινώντας από τον πάτο της μπασίνας μας. Φροντίζουμε να τοποθετούμε τις φέτες κολλητά την μία με την άλλη, μα κυρίως έτσι ώστε ΟΛΕΣ οι σπείρες να έχουν την ίδια φορά, δηλαδή όλες να είναι είτε δεξιόστροφες είτε αριστερόστροφες. Συνεχίζουμε καλύπτοντας μέχρι επάνω. Κόβουμε με προσοχή κομματάκια ανάλογα με τα κενά που έχουν προκύψει ανάμεσα στις σπείρες μας και τα καλύπτουμε επιμελώς.
  3. Παίρνουμε το παγωτό της επιλογής μας, που εν τω μεταξύ έχουμε βγάλει απο την κατάψυξη να “μαλακώσει” και γεμίζουμε το μπωλ μας μέχρι επάνω. Αν θέλουμε να “εμπλουτίσουμε” τη συνταγή, μπορούμε να προσθέσουμε διάφορα υλικά της επιλογής μας οπως ξηρούς καρπούς (ψημένα και ανάλατα φιστίκια Αιγίνης είναι παντα η δική μου επιλογή, κυρίως λόγω χρώματος), σταγόνες κουβερτούρας, βύσσινα σε κονσέρβα ή ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα. Εγώ επέλεξα παγωτό με γεύση βανίλια Μαδαγασκάρης, για να είμαι σίγουρος ότι θα αρέσει σε όλους.
  4. Καλύπτουμε το παγωτό μας με την πλαστική μεμβράνη (που σκοπίμως είχαμε αφήσει να περισσεύει στην αρχή) πιέζοντας με τα χέρια μας ώστε το παγωτό να καλύψει τα όποια κενά ανάμεσα στις σπείρες.
  5. Τοποθετούμε βιαστικά στην κατάψυξη τουλάχιστον για 3-4 ώρες. Όταν έρθει η ώρα να το σερβίρουμε, ξεκολλάμε με προσοχή τη μεμβράνη απο το επάνω μέρος του παγωτού, βάζουμε μια πιατέλα στο χείλος του μπωλ κι αναποδογυρίζουμε με μια κίνηση. Τέλος αφαιρούμε τη μεμβράνη από το παγωτό, αφού πρώτα χρησιμοποιούμε τη ζέστη απο τις παλάμες μας για μαλακώσει και να αφαιρεθεί πιο εύκολα!
  6. Καλή επιτυχία (για σχόλια, παρατηρήσεις και συμβουλές αναζητήστε τον Γαστροναύτη στο facebook)

 

Share