Corn dogs

Για το χυλό

  • 100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας πολέντα (χοντραλεσμένο καλαμπόκι για πιο τραγανή υφή, αν δεν βρείτε αντικαταστήστε με απλό καλαμποκάλευρο)
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 200-220 γραμμάρια ξυνόγαλα (μόνο ΔΡΟΣΑΤΟ ΦΑΓΕ). Αν δε βρείτε βάλτε 180 γραμμάρια φρέσκο γάλα (είναι πιο αραιό)
  • 1 μεγάλο φρέσκο αυγό
  • 1 λίτρο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα (κανένα σπορέλαιο δε θα είναι καλύτερο από το Μεσσηνιακό (κατά προτίμηση) ελαιόλαδο, όσο κι αν σας λένε πως είναι “ελαφρύτερο” στη γεύση! 
  • 6 μεγάλα λουκάνικα Φρανκφούρτης, κομμένα στη μέση (24 μίνι λουκάνικα)
  • ξυλάκια για σουβλάκια
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για να αλευρώσουμε τα λουκάνικα)

Για το πικάντικο dip

  • ένα φλιτζάνι maple syrup (σιρόπι σφενδάμου)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ με ένα αυγοδάρτη.
  2. Χτυπάμε ελαφρά το αυγό με το ξυνόγαλα (είπαμε, και το γάλα καλό είναι αν δεν έχετε χρόνο να πάτε ως τοsuper market)
  3. Ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά υλικά κι ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν
  4. Περνάμε τα ξυλάκια στα λουκάνικα, τα αλευρώνουμε, τινάζοντας το περίσσιο αλυερι.
  5. Βουτάμε στο κουρκούτι και στραγγίζουμε να μην γίνουν πολύ χοντρά Το κουρκούτι πρέπει να είναι ένας πραγματικά πηχτός χυλός που αν χρησιμοποιήσετε μακριά λουκάνικα, για να φτιάξετε ατομικά corn dog, βάλτε το σε ένα ψηλό ποτήρι μπύρας, νια να μπορείτε εύκολα να τα καλύπτεται με μια “βουτιά”.
  6. Τηγανίζουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, σε ελαιόλαδο (δεν υπάρχει λόγος να αγοράσετε σπορέλαια αμφιβόλου ποιότητος, τώρα ειδικά που η τιμή του λαδιού είναι τόσο χαμηλή) . Καλό θα ήταν να αγοράσετε ένα θερμόμετρο με το οποίο θα φροντίζετε η θερμοκρασία του να παραμένει γύρω στους 175 βαθμούς Κελσίου Η ζύμη τείνει να “παίρνει χρώμα” γρήγορα, αλλά εσείς μην τα βγάλετε αν δεν μείνουν τουλάχιστον 3-4 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του λουκάνικου Φροντίστε να ανακατεύεται συχνά και να τα στραγγίσετε καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας πριν τα σερβίρετε
  7. Συνήθως στην Αμερική τα συνοδεύουν με μουστάρδα και κέτσαπ, αλλά σας προτείνω να ξεπεράσετε τις γαστρονομικές σας προκαταλήψεις και να με ακούσετε σε αυτό! Ζεστάνετε σε μπρίκι απλά μέχρι να δείτε τους πρώτους ατμούς ένα φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου (το διάσημο maple syrup που συνοδεύει τα pancakes, που θα βρείτε σίγουρα στα ΑΒ) μαζί με λίγη κανέλα και μια πρέζα πιπέρι καγιέν, που θα αφυπνίσει τους γευστικούς σας κάλυκες Θα είναι τα πιο αλμυρο-γλυκο-πικάντικα “λουκουμαδάκια” που έχετε γευθεί στη ζωή σας!
  8. Καλή επιτυχία (για σχόλια, παρατηρήσεις και συμβουλές αναζητήστε τον Γαστροναύτη στο facebook).

 

corn_dogs-01.jpgcorn_dogs-02.jpgcorn_dogs-03.jpgcorn_dogs-04.jpgcorn_dogs-05.jpgcorn_dogs-06.jpgcorn_dogs-07.jpgcorn_dogs-08.jpgcorn_dogs-09.jpgcorn_dogs-10.jpgcorn_dogs-11.jpgcorn_dogs-12.jpgcorn_dogs-13.jpgcorn_dogs-14.jpgcorn_dogs-15.jpgcorn_dogs-16.jpgcorn_dogs-17.jpgcorn_dogs-18.jpgcorn_dogs-small-01.jpg

Share