Πιτσοκάρβελο

 

Υλικά

  • 1 καρβέλι προζυμένιο ψωμί
  • τριμμένα τυριά της επιλογής σας (ένταμ και μοτσαρέλα)
  • αλλαντικά της επιλογής σας (πικάντικο σαλάμι σε λεπτές φέτες)
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • σκόρδο σε σκόνη
  • μείγμα μυρωδικών (ρίγανη, θυμάρι, μαντζουράνα κλπ)
  • προαιρετικά τριμμένη παρμεζάνα

 

Διαδικασία

  1. Χαράζουμε το καρβέλι με πριονωτό μαχαίρι σε τετραγωνάκια αρκετά βαθιά.
  2. Παραγεμίζουμε τις εσοχές με τα αλλαντικά και τα τριμμένα τυριά της επιλογής μας.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με τα μυρωδικά.
  4. Αλείφουμε επιμελώς με πινέλο το πιτσοκάρβελο, φροντίζοντας να το βουτυρώσουμε παντού.
  5. Αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με παρμεζάνα για πιο πλούσια γεύση και τραγανή κρούστα.
  6. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σκεπασμένο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
  7. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να αποκτήσει το επιθυμητό ροδοκόκκινο χρώμα.
  8. Το σερβίρουμε με σάλτσα τομάτας με βασιλικό ως το ιδανικό ντιπ για κάθε τραγανή μπουκίτσα.

Καλή επιτυχία (για σχόλια, παρατηρήσεις και συμβουλές αναζητήστε τον Γαστροναύτη στο facebook).

20130706-pitsokarvela_1.jpg20130706-pitsokarvela_2.jpg20130706-pitsokarvela_3.jpg20130706-pitsokarvela_4.jpg20130706-pitsokarvela_5.jpg20130706-pitsokarvela_6.jpg20130706-pitsokarvela_7.jpg20130706-pitsokarvela_8.jpg20130706-pitsokarvela_9.jpg

 

 

Share