Τραγανο-ζουμερές κοτομπουκιές

 

  • 500 γραμμάρια φιλέτο από στήθος κοτόπουλου

  • 300 ml ξυνόγαλα ΔΡΟΣΑΤΟ ΦΑΓΕ

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • καπνιστή πάπρικα

  • σκόρδο σε σκόνη

  • μουστάρδα σε σκόνη

  • τριμμένη φρυγανιά (όση χρειαστεί για το πανάρισμα)

 

  1. Ανακατεύουμε το ξυνόγαλα με τα μπαχαρικά (βάλτε τουλάχιστον μια πρέζα παραπάνω από όσο σας λέει το ένστικτο σας)

  2. Σε ένα πλαστικό μπωλ που κλείνει αεροστεγώς βάζουμε το φιλέτο κοτόπουλου που έχουμε κόψει πρώτα σε μπουκιές

  3. Περιχύνουμε με το μυρωδάτο ξυνόγαλα κι ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι

  4. Αφήνουμε στο ψυγείο στο ψυγείο τουλάχιστον μερικές ώρες, μέχρις ότου να μαριναριστεί επαρκώς το κοτόπουλο, ώστε να αφρατέψει και να απορροφήσει τη γεύση και το άρωμα των μπαχαρικών (παρεμπιπτόντως μπορείτε να επιλέξετε το δικό σας μυρωδάτο συνδυασμό ανάλογα με τα γούστα σας)

  5. Βγάζουμε μια-μια τις μπουκιές από τη “μαρινάδα” τους (όπου έχει πήξει αισθητά από την αρχική της σύσταση) και χωρίς να χρειαστεί αλεύρωμα και “πέρασμα” από χτυπημένα αυγά, τα ανακατεύουμε σε ένα βαθύ πιάτο με τριμμένη φρυγανιά (για τους τελειοθήρες προτείνω ανεπιφύλακτα να αναζητήσουν τα “χοντρούτσικα” για γιαπωνέζικα ψίχουλα Panko, σε μαγαζιά με Ασιατικά προϊόντα, μιας και θα σας χαρίσουν ένα απρόσμενα τραγανό πανάρισμα).

  6. Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι η φριτέζα σε καυτό λάδι (φυσικά ελαιόλαδο), μέχρι να επιτύχουμε το πολυπόθητη “χρυσαφένια” όψη, που εγγυάται ικανοποιητικό τηγάνισμα και παράλληλα ζουμερό κρέας.

  7. Συνοδεύουμε με ένα δροσερό και γρήγορο ντιπ με ένα κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι, αλάτι και μια κουταλιά της σούπας πέστο βασιλικού η μια κέτσαπ με μεσογειακά μυρωδικά και μια πικάντικη μουστάρδα.

  8. Καλή επιτυχία (όσοι θέλετε μπορείτε να μου αποστείλετε με mail φωτογραφίες και σχόλια)

 

Share